Sporten met een beperking of chronische aandoening.
In de provincie Utrecht kunt u altijd aan beweging doen. Regelmatig sporten en bewegen is namelijk niet alleen leuk om te doen, maar levert ook positieve effecten op voor de gezondheid, welzijn en participatie.
Komt u niet veel meer onder de mensen, en mist u deze contacten? Wordt u een dagje ouder en wat strammer en stijver? Of laat uw geheugen u wel eens in de steek? Dan is een voorziening als de dagbesteding mogelijk iets voor u.
Samen koffie drinken of lunchen bijvoorbeeld. Er zijn verschillende bewegings- en creatieve activiteiten.
Heeft u nog maar weinig of geen ervaring met de computer, tablet of smartphone? Wilt u leren internetten, e-mailen of een whatsapp bericht versturen? Vindt u het lastig om zelf dingen via internet te regelen? Of kunt u wél de weg vinden op Internet maar bent u nieuwsgierig naar social media? Daarvoor kunt u terecht bij de bibliotheek.
Iedere inwoner van De Ronde Venen die beter Nederlands wil leren lezen, schrijven of spreken kan hier ondersteuning bij krijgen. Het maakt niet uit of Nederlands je moedertaal is of dat je een andere taal als moedertaal hebt; iedereen kan taalhulp krijgen die bij je past.
Voor volwassenen vanaf 18 jaar is daarvoor Taalhuis De Ronde Venen, voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar is er Taalvisite.
Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) kunnen worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, een weekend logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk.
Als onderdeel van Careyn is Careyn Plus er voor mensen met én zonder zorgondersteuning. Zij bieden services die u helpen bij het dagelijks leven. Hulp bij uw persoonlijke verzorging of het onderhoud van uw huis, maar ook bij de verzorging van een ander. Als u graag uw lichaam vitaal wilt houden of op stap wilt gaan met familie, vriend(inn)en of een groepsreis (met zorg), dan bieden zij vele mogelijkheden. Met uw CareynKaart krijgt u korting op vrijwel het gehele aanbod.
In de gemeente De Ronde Venen zijn de volgende organisaties actief op het gebied van cultuur en vrije tijd:
De Luisterlijn telefoon:
Bellen met onze telefonische hulpdienst kan anoniem, dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Al meer dan 60 jaar weten mensen de Luisterlijn te vinden. Want praten lucht op. Wanneer je pijn hebt of ergens over piekert; op de momenten dat je je alleen voelt of juist blij. Wij geven je even dat steuntje in de rug. De hulp is vrijblijvend en anoniem.
De Luisterlijn email:
Je wilt je verhaal kwijt. Maar je bent meer een schrijver dan een prater. Of je wilt eerst zelf goed op een rij krijgen waar je precies mee zit. Een e-mail sturen naar de Luisterlijn is dan heel geschikt. Je kunt je verhaal nog eens lezen voor je het naar ons verstuurt. Degene die jouw e-mail leest, formuleert met zorg een reactie terug. Natuurlijk is deze e-mailwisseling bij ons in veilige handen.
Stuur direct een e-mail naar ehulp@deluisterlijn.nl om in contact te komen met één van onze vrijwilligers. Let op: Dit e-mailadres is alleen bedoeld voor mensen die een luisterend oor zoeken, niet voor algemene informatie of andere zakelijke mededelingen. Voor algemene (informatie)vragen kun je mailen naar info@deluisterlijn.nl.
Ontvang je liever geen bericht op je eigen e-mailadres? Meld je dan aan op de e-hulppagina van de Luisterlijn. Je hoeft hiervoor geen persoonlijke gegevens te gebruiken, zelfs je eigen e-mailadres niet. Je kunt na de aanmelding direct starten met een e-mail aan de Luisterlijn. Met je zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord kan je daarna steeds inloggen om e-mails van de de Luisterlijnmedewerker te lezen en te beantwoorden.
Wil je liever direct contact, dan kun je beter chatten of bellen.
De Luisterlijn chat:
Chatten is een fijne manier om je hart te luchten. Je kunt rustig je woorden kiezen. Je verhaal wordt aandachtig gelezen. We leven en denken met je mee en samen zoeken we naar manieren om met je probleem of verdriet om te gaan. En na afloop kun je het gesprek nog eens nalezen. De hulp is gratis.
Met veel enthousiasme organiseren vrijwilligers gezellige bijeenkomsten en activiteiten, zoals de telefooncirkel, handwerkgroep, de spelletjesmiddag en huisbezoeken.
Sinds 1 juni 2019 zijn enkele sociale activiteiten van het plaatselijke Rode Kruis onderdeel geworden van Tympaan-de Baat en is de naam veranderd naar: 'Doen! Hart voor ouderen'.
Stichting Kinderfondsen Nederland laat kinderen onder de armoedegrens, kinderen met een beperking en kinderen met een chronische ziekte weer meedoen in de maatschappij. Hiervoor werken wij met drie pijlers: school, sport en vrije tijd. Bij elke pijler organiseren wij activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. Dit is mogelijk dankzij de hulp van bedrijven en particulieren.
Een GezinsBuddy is een vertrouwenspersoon voor gezinnen die in de knel zitten. Er zijn gezinnen die kopje onder dreigen te gaan, ondanks het feit dat er regelmatig verschillende hulpverleners over de vloer komen. Een GezinsBuddy schept samen met het gezin orde op zaken. Welke hulp is nodig, welke niet? Daarnaast steekt een GezinsBuddy ook zelf de helpende hand uit, bijvoorbeeld in de vorm van leuke uitjes en activiteiten.
Gilde SamenSpraak, het taal- en integratieproject van Gilde Nederland, brengt Nederlanders en anderstaligen bijeen om de Nederlandse taal en cultuur te delen.
Bij Gilde SamenSpraak worden een Nederlandstalige vrijwilliger en een anderstalige gekoppeld. Wekelijks komen zij samen om op persoonlijke en informele wijze Nederlands te spreken. Gewoon thuis, in de huiskamer, of tijdens een wandeling of bezoekje aan de bieb.
Daarbij gaat het om de communicatie: onze vrijwilligers geven géén les. Het is een praktische stap naar integratie via een intensief één-op-één contact. De vrijwilligers spreken gewoon geduldig Nederlands met de anderstalige en wijzen daardoor de weg bij de wens tot integratie. Dat kan bijvoorbeeld ook ondersteuning bij een sollicitatie zijn of bij andere begeleidingsbehoeften. Anderstaligen kunnen zich rechtstreeks bij het Gilde aanmelden, maar door de evidente taalbarrière, vindt aanmelding veelal plaats via andere kanalen zoals de gemeente, hulporganisaties etc.
De vrijwilligers worden taalcoaches genoemd omdat het bij de klant vaak niet alleen om de Nederlandse taal gaat maar ook om het durven Nederlands spreken. Niet zelden heeft men een aardige woordkennis maar durft men niet te spreken uit angst om fouten te maken. De taalcoach helpt ook hierin door onder vier ogen te oefenen en feedback te geven.
Gilde De Ronde Venen beschikt over een flink aantal gekwalificeerde taalcoaches. Deze coaches worden op hun beurt begeleid en ondersteund met opleidingen en intervisie- en expertbijeenkomsten. Daarnaast hebben zij – indien gewenst - de beschikking over hulpmaterialen.
Taalcoach zijn verrijkt ook de vrijwilliger. Je leert één of meerdere anderstaligen goed kennen en je wordt opgenomen in een team van taalcoaches.
De vrijwilligers en stagiairs van Handjehelpen zetten zich in voor kinderen en volwassenen met een beperking of een chronische ziekte die thuis wonen. Zij zijn er ook voor (overbelaste) mantelzorgers. Handjehelpen biedt flexibel vrijwilligerswerk dat past in elke agenda.
Handjehelpen zorgt voor de juiste match tussen een hulpvrager en een vrijwilliger of stagiair. Zij bieden hulp aan kinderen en volwassenen met een chronische ziekte, beperking of gedrag dat om extra zorg en aandacht vraagt.
Verleende diensten:
Vrijwillige thuishulp en mantelzorgondersteuning
Levert intensieve vrijwilligershulp. Vooral 1 op 1 contacten, er wordt een combinatie/match gemaakt tussen hulpvrager en vrijwilliger of stagiair, hieruit kunnen diverse activiteiten voortvloeien.
In principe geen eenmalige klussen, het is vooral gericht op langdurig contact tussen hulpvrager en vrijwilliger.
meereizen met ov naar school door stagieres
Voorbeelden: speelhulp, overname zorg (oppashulp), logeerhulp, vakantiehulp, samen er-op-uit, gezelschap, versterken sociaal netwerk, luisterend oor.
Veel mensen krijgen in hun leven te maken met kanker. En hoewel de vooruitzichten op doorleven met kanker steeds beter worden, heeft de ziekte ingrijpende gevolgen voor alle betrokkenen.
Midden in het Groene Hart biedt Inloophuis 't Anker een ontmoetingsplaats aan iedereen die met kanker in aanraking is gekomen, als patiënt, ex-patiënt, naaste of nabestaande.
Een ankerplaats, waar mensen kunnen zijn zoals ze zijn. Waar je afleiding vindt met bijvoorbeeld yoga, schilderen of zingen in het smartlappenkoor. Waar je kunt praten met mensen die ècht begrijpen waar je het over hebt: de herkenning van lotgenoten. Inloophuis 't Anker staat voor een praatje, ontspanning, warmte en steun.
De inloopuren zijn op dinsdag en donderdag van 10:00-15:00.
Adres: inloophuis 't Anker op de Karekiet 49, te Mijdrecht.
Voor aktiviteiten zie de website
De jongerenwerkers van Tympaan-De Baat zijn ook op straat te vinden. Dit noemen wij ambulant jongerenwerk. De jongerenwerkers zijn aanspreekbaar voor allerlei vragen en problemen. Ook kunnen zij bemiddelen tussen jongeren en buurtbewoners of jongeren en de gemeente.
Als je zelf leuke ideeën hebt kan je deze ook melden bij de jongerenwerkers. De kans is groot dat je de jongerenwerkers bij je hangplek of ergens anders op straat tegen komt voor een praatje. Buurtbewoners kunnen de jongerenwerkers ook aanspreken over overlast of buurtinitiatieven.
Jongeren kunnen bij het Jongerenwerk terecht voor enkelvoudige hulpvragen en budgetcoaching. De jongerenwerkers kunnen helpen met het op orde brengen van financiën. Wordt het te ingewikkeld dan kunnen zij doorverwijzen naar bijvoorbeeld sociaal raadslieden, die meer expertise hebben. Verder helpt het Jongerenwerk bij enkelvoudige hulpvragen, zoals het maken van een CV, aanmelden voor een opleiding en schrijven van een sollicitatiebrief.
De jongerenwerkers van Tympaan- De Baat zijn tevens buurtsportcoach. Wekelijkse sportactiviteiten die het Jongerenwerk organiseert zijn bijvoorbeeld zaalvoetbal, voetbal op het Cruyff Court, funday’s, kickboksen, tafeltennis en sporttoernooien/activiteiten. Sport is voor het Jongerenwerk een middel om jongeren met elkaar te verbinden en een positieve invloed uit te oefenen op het leven van jongeren. De sportactiviteiten zijn voor het Jongerenwerk ook een middel om te signaleren. Regelmatig komen er hulpvragen naar voren tijdens de gesprekken met jongeren. Het Jongerenwerk kan voor deze jongeren een belangrijke ondersteunde rol spelen. Het Jongerenwerk werkt met een sport WhatsAppgroep. Hier en via de Sociale Media delen we de informatie over de tijden en plaats waar er gesport gaat worden.
Dagbesteding voor statushouders die in de praktijk willen oefenen met het spreken van de taal of een groter sociaal netwerk willen opbouwen. Dit is op vrijwillige basis. De dagbesteding bestaat bijvoorbeeld uit het helpen in de houtbewerking, fietsenwerkplaats en bij de (sport)activiteiten.
Het Jongerenwerk organiseert regelmatig activiteiten voor jongens en meiden. Het gaat vooral om activiteiten voor jongens of meiden van groep 6, 7 en 8. Er zijn activiteiten specifiek gericht op jongens en meiden, maar ook gemengde activiteiten. Het gaat bijvoorbeeld om sport- en spel, dansen, FIFA 20, schilderen of een film kijken.
Om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan verbindt het Jongerenwerk jongeren aan ouderen. Voor bijvoorbeeld een klusje, spelletjes, een boodschap, een praatje of een spelletjesmiddag.
Jongeren bij het Jongerenwerk kunnen ouderen digitale vaardigheden bijbrengen.
Leerwerkplaats De Ronde Venen richt zich op alle jongeren in de Ronde Venen die dreigen uit te vallen en/of al uitgevallen zijn op het gebied van werk en onderwijs. Met als doel deze risicojongeren een toekomstperspectief te bieden en te voorkomen dat ze afglijden naar criminaliteit of langdurige hulpverleningstrajecten. Tegelijkertijd wordt er planmatig met het gehele netwerk, verschillende problemen op diverse leefdomeinen aangepakt en mogelijkheden gecreëerd, gebaseerd op de krachten zwaktes van de jongere. De leerwerkplaats biedt begeleiding, dagbesteding, ondersteuning, training en coaching om terug te keren naar school of werk.
Op de nieuwe locatie van het Jongerenwerk De Ronde Venen en Leerwerkplaats De Ronde Venen aan de Karekiet 49 (voormalig O.B.S. De Trekvogel), is een muziekstudio. Samen met de jongeren hebben is er een professionele opnamestudio gerealiseerd, die de mogelijkheid biedt om muziek te maken en op te nemen. De vocal booth en zelfs de computer zijn door de jongeren zelf gebouwd. De studio voldoet aan alle eisen en benodigdheden om professionele muziek te kunnen maken.
Wil je graag een keertje komen kijken of proberen? Plan dan nu een afspraak in, proeflessen zijn gratis. Beats maken, opnemen en produceren/afmixen zijn ook mogelijk onder begeleiding van de meer gevorderde jongeren. Eerst lessen volgen? Er worden ook diverse workshops gegeven in het maken van beats, opnemen van muziek en productie
Het Jongerenwerk is altijd op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilliger worden kan op verschillende vlakken:
In De Ronde Venen zijn de volgende religieuze instellingen:
Kwadraad helpt je weer om grip te krijgen op je dagelijks leven. We kijken naar je talenten. Niet naar wat niet kan, maar we kijken naar wat wél kan. Met een maatschappelijk werker spreek je over jouw situatie.
Uw leven is uniek en u kunt er uren over vertellen. Dan is dit misschien het moment om uw levensboek te laten optekenen door één van onze vrijwilligers. Een levensboek biedt een tastbare terugblik op het leven. Een boek waarin persoonlijke verhalen staan, die een indruk geven van uw leven
Door bepaalde omstandigheden, gebeurtenissen of het wegvallen van sociale contacten, hebben mensen soms behoefte aan iemand die er speciaal voor hen is, een luisterend oor biedt en hen op nieuwe ideeën brengt.
Aan de hand van overeenkomstige interesses koppelt de coördinator van Tympaan-De Baat een maatjesvrijwilliger aan een inwoner in De Ronde Venen. Wat het maatjeskoppel doet en hoe frequent ze contact hebben, wordt in onderling overleg afgesproken. De klik is het belangrijkste. De koppeling is in principe voor de periode van 1 jaar. Voorbeelden van gezamenlijke activiteiten:
In Nederland zijn zo’n 2,6 miljoen mantelzorgers actief. Mantelzorgers zijn mensen die meer dan acht uur per week of langer dan drie maanden voor iemand zorgt. Dat kan een partner, kind, familielid of vriend zijn.
Mantelzorg.nl biedt informatie en advies voor mensen die mantelzorger zijn.
Er is een mogelijkheid tot het stellen van vragen. Maar ook het delen van ervaringen past bij Mantelzorg.nl.
zie ook Mantelzorg De Ronde Venen onderdeel van Tympaan de Baat
Multi Mondo is een stichting die zich richt op vrouwen uit diverse culturen met als doel ze samen te brengen. Eén van de doelen van Multi Mondo is het mogelijk te maken dat vrouwen met elkaar kunnen sporten.
Soms heeft u even hulp nodig van een ander. Vaak kunt u dit vragen aan de mensen om u heen zoals familie, vrienden, buren enz. Maar als dat voor u even niet geldt, dan is het mogelijk de nederlandse patientenvereniging te vragen u tijdelijk te helpen.
Het opbouwwerk zet in op het versterken van de eigen kracht van inwoners zoals wijk- en dorpsorganisaties die zich inzetten voor het algemeen belang van alle inwoners. Daarnaast ondersteunt het opbouwwerk ook andere korter of langer durende bewonersinitiatieven. Het gaat om bewoners die zich met anderen inzetten voor verbetering van het woon- en leefklimaat van alle inwoners in een straat, buurt, wijk of dorp.
Wilt u een initiatief starten of wilt u zich eventueel aansluiten bij een reeds bestaand initiatief? Wij helpen u graag verder op weg.
Palliatieve terminale zorg is zorg in de laatste levensfase.
Er zijn verschillende vormen van zorg die in de laatste fase van het leven geboden kunnen worden. Uiteraard gaat dit altijd in overleg met de huisarts.
Deze vorm van zorg dient ook om mantelzorgers van terminale patiënten te ontlasten.
De PlusBus is er voor alle zelfstandig wonende ouderen en mindervaliden in Mijdrecht, Wilnis, Vinkeveen, Amstelhoek, Waverveen en De Hoef.
De PlusBus is een begeleidingsdienst voor ouderen vanaf 55 jaar en mindervaliden, met het doel het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid. De PlusBus biedt begeleiding aan iedereen die zich zonder hulp niet of nauwelijks buitenshuis kan begeven.
In het Repair Café kan men (kleine) spullen laten repareren. Te denken valt aan het vervangen van de koolborstels van de stofzuiger, het snoer van een schemerlampje etc.
Het Repair Café wordt gerund door (technische, handige) vrijwilligers en is een ontmoetingsplaats voor buurtgenoten.
Het rollatorspreekuur is een laagdrempelige vorm van dienstverlening die een bijdrage levert aan de veiligheid van de oudere in en rond het huis. Tijdens het rollatorspreekuur worden kleine technische problemen direct verholpen, worden adviezen gegeven over houding en het gebruik van de rollator.
Het rollatorspreekuur wordt enkele keren per jaar georganiseerd in zorgcentra in Mijdrecht en Vinkeveen.
Mensen die voor hun verplaatsing afhankelijk zijn van een scootmobiel (evt. elektrische fiets) maken samen, onder begeleiding van twee meefietsende vrijwilligers een tocht door de omgeving.
De tocht wordt 1 x per maand georganiseerd van april t/m september vanuit een wisselend vertrekpunt. Houdt deze pagina (Tympaan-de Baat) en de plaatselijke media in de gaten, Hierin zullen de ritten worden aangekondigd.
Sport en beweging houdt je fit én gezond. je krijgt meer energie en spieren blijven soepel. Senior Sportief Actief De Ronde Venen (voorheen Stichting Spel en Sport) biedt allerlei sportieve activiteiten, zowel overdag als 's avonds. Sportfanaat of lang niet gesport? Superconditie of niet zo vitaal? Het kan bij ons allemaal!!! En het is ook nog een gezellig...
Uw leeftijd is niet belangrijk. Iedere Sportief Actief groep heeft een eigen 'fitheidsklasse': fit, fitter of fitst. Op de website: https://www.seniorsportiefactiefdrv.nl/ vindt u informatie over al onze activiteiten, onderverdeeld in fitheidsklassen. Per groep is aangegeven waar en wanneer u terecht kunt, wie de docent is en wat de kosten zijn van een activiteit.
Het Seniorweb organiseert computercursussen en biedt ondersteuning aan senioren op het gebied van computers en internet. Mensen met computerproblemen of vragen over computer, tablet of smartphone kunnen terecht bij het internetcafé in de bibliotheek aan de Dr. van der Haarlaan in Mijdrecht. Jong en oud kan er terecht.
Mensen die een cursus willen volgen maar niet naar de bibliotheek kunnen komen, kunnen via het project 'Digitaal op pad' (DOP) les/hulp aan huis krijgen. Hiervoor moeten mensen wel lid worden van Seniorweb. Deze dienst is alleen voor mensen met een beperking en die niet in groepsverband kunnen deelnemen.
Via seniorweb.nl kunnen computervragen worden gesteld.
SIEN komt op voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking en hun directe omgeving. Sien helpt, adviseert en informeert bij belangrijke onderwerpen als geld, zorg en participatie. Samen met de leden en vrienden zet deze organisatie zich in voor een samenleving waar mensen met een verstandelijke beperking gewoon kunnen meedoen, net als ieder ander.
U kunt bij Sien terecht voor:
De sociaal werker informeert en ondersteunt de inwoners bij het behouden en hervinden van de regie over het eigen leven. Deze ondersteuning richt zich op het verlangen van mensen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Dit gebeurt door persoonsgerichte begeleiding en door activiteiten die worden uitgevoerd door vrijwilligers. De begeleiding is maatwerk, bij de één is kortdurende ondersteuning voldoende, bij de ander is een intensievere begeleiding nodig.
Een buurtkamer is een kleinschalige ontmoetingsruimte voor met name oudere bewoners (55+) uit de wijk of het dorp. Een gratis open inloop in een gastvrije ”huiskamer” met tijd voor een praatje, waar men een kopje koffie of thee krijgt aangeboden. Men kan er kranten en tijdschriften lezen en er zijn diverse tafelspelen en een sjoelbak.
Buurtkamer Baambrugge
Prinses Margrietstraat 10 (De Vijf Bogen) tel (0294) 291 955
Open inloop iedere dinsdag tussen 10.00 tot 12.00 uur.
Eénmaal per maand een lunch waarvoor dient te worden ingeschreven.
Beweeg- en Buurtkamer Mijdrecht
Gosewijn van Aemstelstraat 5
3641 EP Mijdrecht
Open op donderdag 9.30-11.30.
Buurtkamer Vinkeveen
Sociaal Cultureel centrum De Boei
Kerklaan 32
3645 EV Vinkeveen
Open di en do van 10.00 tot 12.00 uur
Eenmaal per maand een lunch waarvoor dient te worden ingeschreven.
Momenteel geen telefoon beschikbaar.
Beweeg- en Buurtkamer Wilnis
Dorpscentrum Willisstee
Pieter Joostenlaan 24
3648 XR Wilnis
Open di en do van 10.00-12.00 uur met op dinsdag aansluitend een warme lunch tot ca. 13.00 uur.
Op maandag taalkamer en op woensdag Beweegkamer van 10.00-12.00u (aanmelden is niet nodig).
Tel. 0297-250692
Buurtkamer De Hoef
In de Pastorie naast de Antonius van Paduakerk, Oostzijde 45 in De Hoef.
Iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur, behalve op zon- en feestdagen.
Tel. 06-57125450
Het kookproject is onderdeel van Dementiezorg De Ronde Venen. Doel van het project is om de samenleving beter in te richten op mensen met dementie en daarbij de mensen met dementie in hun kracht zetten. We kijken naar hun talenten, naar wat zij wel kunnen. We zetten deze talenten in bij activiteiten in de maatschappij door de mensen met dementie er als vrijwilliger bij te betrekken. Hierdoor voelen zij zich nuttig en waardevol, en dit gevoel is extra belangrijk omdat het gevoel en emotieleven van mensen met dementie erop vooruitgaat. Door gebruik te maken van hun talenten in de maatschappij, blijft de aansluiting met de maatschappij behouden en kunnen zij langer zelfstandig blijven functioneren.
Elke dinsdag (van september t/m mei) kunt u terecht voor de open eettafels. Ouderen uit Abcoude en Baambrugge kunnen in een gezellige omgeving gezamenlijk een maaltijd genieten. Aanvang 18.30 uur.
In de zomermaanden is er het zomerbuffet en in augustus wordt een barbecue gehouden.
Heeft u last van lichamelijke klachten, somberheid, stress of angstklachten als gevolg van bijvoorbeeld ingrijpende gebeurtenissen, relatieproblemen of een zieke partner? Dan is de aanpak Welzijn op recept mogelijk iets voor u! Samen met een welzijnscoach kunt u op zoek gaan naar contacten of activiteiten die mogelijk uw leven extra glans gaan geven.
Stichting Jongeren Actief (SJA) maakt het voor kinderen en jongeren uit gezinnen met kleine inkomens mogelijk om deel te nemen aan leuke activiteiten. Kinderen en jongeren uit De Ronde Venen tot 18 jaar kunnen via SJA lid worden van een sportvereniging of deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten. Aanmelden ieder (sport) seizoen opnieuw bij de Servicepunten.
Stichting ‘Paraplu’ De Ronde Venen stelt zich ten doel om ieder in de gelegenheid te stellen, de nodige kennis en/of sociaal-, maatschappelijke vaardigheden aan te leren om te kunnen (blijven) deelnemen aan de maatschappij, en/of om invulling te geven aan een zinvolle vrijetijdsbesteding.
De Stichting 'Paraplu' biedt u de volgende activiteiten:
Het activiteitenprogramma voor het seisoen begint in september en duurt tot en met april het jaar erop volgend. Het programma kunt u vinden op de website en in het digitale programmaboekje.
Stichting Tjitze Hesselius organiseert activiteiten voor alleengaande ouderen.
Dus niet voor echtparen.
Door het jaar heen worden verschillende activiteiten georganiseerd.
Deze worden gepubliceert in de plaatselijke kranten en op de website van Tjitze Hesselius. Wilt u zich aanmelden voor een activiteit? Stuur een mail naar info@tjitzehesselius.nl. Vermeld hierbij uw naam en voor welke activiteit u zich wilt aanmelden en of u opgehaald wilt worden.
De klussendienst is bestemd voor alle zelfstandig wonende ouderen in De Ronde Venen die door leeftijd en/of handicap hulp nodig hebben bij het verrichten van een klus in en om het huis. Wij gaan er hierbij van uit dat het financieel niet mogelijk is om hier iemand (of een bedrijf) voor in te huren.
Onder een klus verstaan we een klein huishoudelijk probleem. Het gaat vaak om kleine klusjes die voor ouderen moeilijk oplosbaar zijn.
Vrijwilligerswerk kun je doen om iets te leren, iets te doen voor een ander of om andere mensen te ontmoeten. Mensen die vrijwilligerswerk willen doen én organisaties die vrijwilligers zoeken kunnen terecht bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Tympaan-De Baat.
Wil je meer weten over vrijwilligerswerk? Bijvoorbeeld hoe het zit als je een uitkering hebt of als je reiskostenvergoeding wil? Kijk dan op de website.
In De Ronde Venen zijn de volgende welzijnsorganisaties actief:
Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Zij brengen ze bij elkaar. Staan voor ze klaar. En zetten alles op alles om mensen met een beperking een onvergetelijke dag te bezorgen. Want een lichamelijke beperking hoeft nooit een belemmering te zijn. Het streven van De Zonnebloem is dat iedereen volop van het leven kan genieten.
Onze medewerkers zijn u graag van dienst.
Wij zijn bereikbaar op
maandag t/m donderdag van 09:00 – 16:00 uur en
vrijdag van 09:00 – 13:00 uur.
Wij zijn gevestigd in Abcoude, Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis,
voor adressen en aangepaste openingstijden:
zie tabblad vestigingen of klik hier.